Home » Helpdesks » Wat zijn hosting control panels?

Wat zijn hosting control panels?

Één van de eerste uitdagingen waar je als startende ondernemer mee te maken krijgt, is het bouwen van je website. Een professionele, gebruiksvriendelijke website zorgt voor een betrouwbare uitstraling en maakt het makkelijk voor je klanten om in één oogopslag te zien waarvoor ze bij jou moeten zijn. Als je voor het eerst aan de slag gaat met het bouwen van een website in WordPress, kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Veel mensen schieten al in de stress bij woorden als cPanel, interface of plug-in. In dit geval kun je rustig ademhalen, want wij leiden je er stap voor stap doorheen! In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het hosting control panel.

De eerste stap bij het bouwen van je website is het installeren van WordPress in het hosting control panel. Sorry, het hosting wat? Een hosting control panel is een webgebaseerde interface (dus een online omgeving) die wordt gebruikt door website eigenaren en/of hostingproviders om hun webhostingsaccounts te beheren. Het is een softwareapplicatie die verschillende functies biedt om het beheer van webhosting gemakkelijker te maken, zoals het aanmaken van e-mailaccounts, het installeren van applicaties, het beheren van bestanden en het bekijken van website statistieken.

Er zijn verschillende soorten hosting control panels beschikbaar, zoals cPanel, Plesk, DirectAdmin en ISPConfig, elk met hun eigen functies en mogelijkheden. Over het algemeen stellen deze control panels gebruikers in staat om hun webhostingsaccounts te beheren zonder dat ze technische kennis nodig hebben van command line interfaces of serverbeheer.

De verschillende hosting control panels

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij hieronder een lijst samengesteld van de bekendste control panels op de markt. cPanel en DirectAmin zijn hieruit de bekendste en daarom raden wij ook aan om als beginnende websitebouwer voor één van deze control panels te kiezen. Natuurlijk kun je ook zelf je onderzoek doen door het Google te vragen, maar hierbij is het goed om in gedachten te houden dat de hoogste plaats in Google over het algemeen niet wordt behaald door de beste aanbieder, maar door de aanbieder met de meeste kennis van SEO. Elke aanbieder zal namelijk vinden dat zijn eigen product het beste is.

Je weet nu in grote lijnen wat een hosting control panel inhoudt en waar het voor gebruikt wordt. De volgende stap is het installeren van WordPress op één van deze control panels, zodat je aan de slag kunt met je website. Ook dit hoeft niet zo ingewikkeld te zijn als sommige developers het laten lijken! Check gelijk onze handleidingen voor de verschillende controlpanels.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op.

Website bouwen uitbesteden?

Denk je na het lezen van dit artikel: nee, ik heb eigenlijk helemaal geen zin om dit allemaal zelf te doen? Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je website door ons te laten bouwen. Op deze manier krijg je niet alleen een op maat gemaakte, gebruiksvriendelijke website die je klanten direct laat zien waarom ze bij jou moeten zijn – maar wij nemen ook al het gedoe rondom de hosting uit handen. Zo houd jij meer tijd over om je te focussen op je klanten. Bekijk onze diensten op het gebied van web development.

Ad - Web Hosting from SiteGround - Crafted for easy site management. Click to learn more.
Cheap & fast webhosting - NameHero

Lees ook over

Deel het op je socials

Eerst een kopje koffie?

Elke onderneming is anders en dit vraagt om een unieke en persoonlijke benadering. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Uiteraard is een gesprek gratis en vrijblijvend!

Eerst een kopje koffie?

Elke onderneming is anders en dit vraagt om een unieke en persoonlijke benadering. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Uiteraard is een gesprek gratis en vrijblijvend!
Let's get in touch

Waar kunnen wij je bij helpen?

Wil je meer informatie ontvangen over onze diensten, heb je een vraag of opmerking over onze content, of lijkt het je gewoon ontzettend gezellig om met ons in contact te komen? Vul dan het onderstaande formulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
Bridge Marketing logo Monochrome on Transparent
Building your brand on what makes you stand out.
Google reviews 4.8 / 5
(+31)620148356
info@bridge-marketing.nl
Volg ons op

© 2024 Bridge Marketing. All rights reserved. | Fotografie door Kelvision

Waar kunnen we je mee helpen?Plan een strategiegesprek