Home » Helpdesks » Hoe voeg ik een post toe in WordPress?

Hoe voeg ik een post toe in WordPress?

Één van de eerste uitdagingen waar je als startende ondernemer mee te maken krijgt, is het bouwen van je website. Een professionele, gebruiksvriendelijke website zorgt voor een betrouwbare uitstraling en maakt het makkelijk voor je klanten om in één oogopslag te zien waarvoor ze bij jou moeten zijn. Als je voor het eerst aan de slag gaat met het bouwen van een website in WordPress, kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Veel mensen schieten al in de stress bij woorden als cPanel, interface of plug-in. In dit geval kun je rustig ademhalen, want wij leiden je er stap voor stap doorheen!

In eerdere artikelen hebben we al een bekopte uitleg gegeven over het inrichten van je WordPress website en de talloze mogelijkheden voor het publiceren van content, zoals blogposts, pagina’s en meer. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je een nieuwe post kunt toevoegen aan je WordPress website.

Stap 1: Log in op je WordPress account

Het toevoegen van een nieuwe post begint met het inloggen op je WordPress-account. Ga naar je WordPress website en log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord die je hebt gekozen tijdens de installatie.

Stap 2: Ga naar het dashboard

Eenmaal ingelogd, ga je naar het dashboard door op de knop ‘dashboard’ in de linkerbovenhoek van de pagina te klikken.

Stap 3: Navigeer naar ‘berichten’

In het dashboard zie je een menu aan de linkerkant van de pagina. Zoek naar de optie ‘berichten’ en klik erop om de lijst met bestaande berichten weer te geven.

Stap 4: Klik op ‘nieuw bericht’

Om een nieuwe post toe te voegen, klik je op de knop ‘nieuw bericht’ bovenaan de pagina of onder ‘berichten’ in het linkermenu.

Als je de Oxygen builder of Divi builder gebruikt, klik dan eerst op ‘bewerken met default editor’ klikken om de volgende stappen te volgen.

Stap 5: Voeg de inhoud van je bericht toe

Nu ben je klaar om de inhoud van je bericht toe te voegen. Voeg een titel toe in het vak ‘titel’ en typ of plak je bericht in het tekstvak ‘tekst’.

Stap 6: Voeg media toe (optioneel)

Als je afbeeldingen, video’s of audio aan je bericht wilt toevoegen, klik dan op de knop ‘media toevoegen’ in de linkerbovenhoek van het tekstvak ‘tekst’. Je kunt ervoor kiezen om media toe te voegen vanuit je bibliotheek of om nieuwe bestanden te uploaden.

Stap 7: Stel de categorieën en tags in

Om je bericht gemakkelijker te vinden voor je lezers, kun je categorieën en tags instellen. Ga hiervoor naar de rechterzijbalk van de pagina en klik op ‘categorieën’ of ‘tags’. Voeg de gewenste categorieën of tags toe.

Stap 8: Publiceer je bericht

Wanneer je klaar bent met het schrijven van je bericht, klik je op de knop ‘publiceren’ in de rechterbovenhoek van de pagina. Als je het bericht later wilt publiceren, kun je ook de optie ‘voorvertoning’ kiezen en het bericht opslaan als concept.

Een bericht publiceren (live zetten)

  1. Opslaan als concept
  2. Voorbeeld
  3. Publiceren

You did it!

En dat is het! Je hebt zojuist succesvol je eerste bericht aan je WordPress-website toegevoegd. Het is een eenvoudig proces en je kunt dit zo vaak herhalen als je wilt om nieuwe content aan je website toe te voegen.

WordPress biedt talloze mogelijkheden voor het aanpassen van je berichten. Zo kun je bijvoorbeeld de stijl en de layout van je berichten aanpassen, links toevoegen en nog veel meer. We raden je aan om wat te experimenteren en te spelen met de verschillende opties om te ontdekken wat het beste werkt voor jou en je website.

Extra tips

Tip 1: Gebruik de Gutenberg-editor

Gebruik de Gutenberg editor. De Gutenberg editor is de default editor van WordPress. Deze editor gebruikt blokken om inhoud te organiseren en te structureren, wat het gemakkelijker maakt om verschillende elementen aan je bericht toe te voegen en te verplaatsen.

Tip 2: Optimaliseer je bericht voor SEO

Als je wilt dat je bericht goed scoort in zoekmachines, dan is het belangrijk om het te optimaliseren voor SEO. Dit betekent onder andere dat je je zoekwoorden op de juiste plaatsen in je bericht moet plaatsen, een meta beschrijving moet toevoegen en je bericht moet delen op sociale media.

Wij raden aan om de yoast seo plugin te gebruiken. Dit is de meest gebruikte SEO-plug-in en wordt door de meeste pagebuilders ondersteund, zoals Elementor, Oxygen of de gewone standaard Gutenberg editor. Voor meer SEO-tips verwijzen we je graag naar dit artikel.

We hopen dat deze handleiding en tips je hebben geholpen om een post toe te voegen in WordPress en dat je nu beter begrijpt hoe je dit proces kunt optimaliseren voor je website. Veel succes met je WordPress website!

Website bouwen uitbesteden?

Denk je na het lezen van dit artikel: nee, ik heb eigenlijk helemaal geen zin om dit allemaal zelf te doen? Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je website door ons te laten bouwen. Op deze manier krijg je niet alleen een op maat gemaakte, gebruiksvriendelijke website die je klanten direct laat zien waarom ze bij jou moeten zijn – maar wij nemen ook al het gedoe rondom de hosting uit handen. Zo houd jij meer tijd over om je te focussen op je klanten. Bekijk onze diensten op het gebied van web development.

Lees ook over

Deel het op je socials

Daphne Striekwold - Copywriter Bridge Marketing | blogs & webpages, social media, email marketing

Eerst een kopje koffie?

Elke onderneming is anders en dit vraagt om een unieke en persoonlijke benadering. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Uiteraard is een gesprek gratis en vrijblijvend!

Eerst een kopje koffie?

Elke onderneming is anders en dit vraagt om een unieke en persoonlijke benadering. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Uiteraard is een gesprek gratis en vrijblijvend!
Let's get in touch

Waar kunnen wij je bij helpen?

Wil je meer informatie ontvangen over onze diensten, heb je een vraag of opmerking over onze content, of lijkt het je gewoon ontzettend gezellig om met ons in contact te komen? Vul dan het onderstaande formulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
Bridge Marketing logo Monochrome on Transparent
Building your brand on what makes you stand out.
Google reviews 4.8 / 5
(+31)620148356
info@bridge-marketing.nl
Volg ons op
© 2024 Bridge Marketing. All rights reserved.

Waar kunnen we je mee helpen?Plan een strategiegesprek