Home » Helpdesks » Hoe koppel ik mijn zakelijke e-mailadres aan Zoho Mail?

Hoe koppel ik mijn zakelijke e-mailadres aan Zoho Mail?

Één van de eerste uitdagingen waar je als startende ondernemer mee te maken krijgt, is het bouwen van je website. Een professionele, gebruiksvriendelijke website zorgt voor een betrouwbare uitstraling en maakt het makkelijk voor je klanten om in één oogopslag te zien waarvoor ze bij jou moeten zijn. Als je voor het eerst aan de slag gaat met het bouwen van een website in WordPress, kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Veel mensen schieten al in de stress bij woorden als cPanel, interface of plug-in. In dit geval kun je rustig ademhalen, want wij leiden je er stap voor stap doorheen!

In eerdere artikelen hebben we al uitgelegd wat de voordelen zijn van het koppelen van je zakelijke webmail (@jouwdomeinnaam.nl) aan je privémail. Niet alleen is het voor jezelf handig als je al je mail vanaf één plek kunt beheren, maar ook voor je klanten maakt het een professionele en consistente indruk. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je je zakelijke webmail kunt koppelen aan Zoho Mail, een webgebaseerde e-mailclient die je kunt gebruiken om al je e-mailaccounts op één plek te beheren. Tip: heb je nou nog nooit van Zoho Mail gehoord en wil je je zakelijke webmail liever koppelen aan Gmail, Outlook, Yahoo of ProtonMail? Ook hier hebben we handleidingen voor!

Stap 1. Maak een Zoho Mail account aan

Als je nog geen Zoho Mail-account hebt, ga dan naar de website van Zoho Mail en maak een account aan. Je hebt een geldig e-mailadres nodig om je te kunnen registreren.

Stap 2. Ga naar de instellingen van Zohol Mail

Log in op je Zoho Mail-account en klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm. Selecteer vervolgens ‘e-mailaccounts’ in het vervolgkeuzemenu.

Stap 3: Accounts toevoegen

Op de pagina ‘e-mailaccounts’ klik je op de knop ‘accounts toevoegen’.

Stap 4. Voer de gegevens van je webmailaccount in

Op de pagina ‘voeg een nieuw e-mailaccount toe’, voer je de vereiste gegevens van je webmailaccount in, zoals het e-mailadres en het wachtwoord.

Stap 5. Configureer de serverinstellingen

Nu is het tijd om de serverinstellingen voor je webmailaccount in te voeren. Als je niet zeker weet wat deze instellingen zijn, neem dan contact op met je webmailprovider om deze informatie te verkrijgen. Voer de inkomende en uitgaande serverinstellingen in en kies het type server: IMAP of POP.

Stap 6. Test de verbinding

Klik op de knop ‘testen’ om te controleren of de verbinding met je webmailaccount werkt. Als alles correct is ingesteld, krijg je een melding dat de verbinding is geslaagd.

Stap 7. Voer de accountnaam in

Geef je webmailaccount een naam en klik op de knop ‘opslaan’. Je hebt nu je webmailaccount succesvol gekoppeld aan Zoho Mail!

De enige vereiste voor het koppelen van je webmail account aan Zoho Mail, is dat je de juiste serverinstellingen invoert. Als je problemen hebt met het koppelen van je webmailaccount aan Zoho Mail, neem dan contact op met de klantenservice van Zoho Mail voor hulp of stuur ons een berichtje, we helpen je graag verder.

Website bouwen uitbesteden?

Denk je na het lezen van dit artikel: nee, ik heb eigenlijk helemaal geen zin om dit allemaal zelf te doen? Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je website door ons te laten bouwen. Op deze manier krijg je niet alleen een op maat gemaakte, gebruiksvriendelijke website die je klanten direct laat zien waarom ze bij jou moeten zijn – maar wij nemen ook al het gedoe rondom de hosting uit handen. Zo houd jij meer tijd over om je te focussen op je klanten. Bekijk onze diensten op het gebied van web development.

Lees ook over

Deel het op je socials

Daphne Striekwold - Copywriter Bridge Marketing | blogs & webpages, social media, email marketing

Eerst een kopje koffie?

Elke onderneming is anders en dit vraagt om een unieke en persoonlijke benadering. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Uiteraard is een gesprek gratis en vrijblijvend!

Eerst een kopje koffie?

Elke onderneming is anders en dit vraagt om een unieke en persoonlijke benadering. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Uiteraard is een gesprek gratis en vrijblijvend!
Let's get in touch

Waar kunnen wij je bij helpen?

Wil je meer informatie ontvangen over onze diensten, heb je een vraag of opmerking over onze content, of lijkt het je gewoon ontzettend gezellig om met ons in contact te komen? Vul dan het onderstaande formulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
Bridge Marketing logo Monochrome on Transparent
Building your brand on what makes you stand out.
Google reviews 4.8 / 5
(+31)620148356
info@bridge-marketing.nl
Volg ons op
© 2024 Bridge Marketing. All rights reserved.

Waar kunnen we je mee helpen?Plan een strategiegesprek