Home » Helpdesks » Hoe koppel ik mijn zakelijke e-mailadres aan Yahoo Mail?

Hoe koppel ik mijn zakelijke e-mailadres aan Yahoo Mail?

Één van de eerste uitdagingen waar je als startende ondernemer mee te maken krijgt, is het bouwen van je website. Een professionele, gebruiksvriendelijke website zorgt voor een betrouwbare uitstraling en maakt het makkelijk voor je klanten om in één oogopslag te zien waarvoor ze bij jou moeten zijn. Als je voor het eerst aan de slag gaat met het bouwen van een website in WordPress, kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Veel mensen schieten al in de stress bij woorden als cPanel, interface of plug-in. In dit geval kun je rustig ademhalen, want wij leiden je er stap voor stap doorheen!

In eerdere artikelen hebben we al uitgelegd wat de voordelen zijn van het koppelen van je zakelijke webmail (@jouwdomeinnaam.nl) aan je privémail. Niet alleen is het voor jezelf handig als je al je mail vanaf één plek kunt beheren, maar ook voor je klanten maakt het een professionele en consistente indruk. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je je zakelijke webmail kunt koppelen aan Yahoo Mail, een iets minder bekende, maar gebruiksvriendelijke e-mailclient. Tip: wil je geen gebruik maken van Yahoo Mail en geef je de voorkeur aan aan Gmail, Outlook, Zoho Mail of ProtonMail? Ook hier hebben we handleidingen voor!

Stap 1. Log in op Yahoo Mail

Open een webbrowser naar voorkeur en ga naar Yahoo Mail. Log in met je Yahoo accountgegevens.

Stap 2. Ga naar instellingen

Klik op het tandwielicoon rechtsboven in het scherm en selecteer ‘meer instellingen’.

Stap 3. Ga naar je account

Klik in het menu aan de linkerkant op ‘accounts’. Klik vervolgens op de optie ‘een ander e-mailadres toevoegen’.

Stap 4. Voer je webmailgegevens in

Voer het e-mailadres van jouw webmailaccount in het veld ‘e-mailadres’ in. Kies de optie ‘POP’ of ‘IMAP’ afhankelijk van de instellingen die jouw webmailprovider ondersteunt. Voer vervolgens de inkomende en uitgaande serverinstellingen in die je van jouw webmailprovider hebt ontvangen.

Stap 5. Sla je gegevens op

Vink het vakje ‘gebruik de volgende verificatiegegevens’ aan en voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van je webmailaccount in. Klik vervolgens op ‘opslaan’.

Stap 6. Controleer de instellingen

Yahoo Mail controleert automatisch of de instellingen correct zijn. Als alles correct is, ben je klaar en worden de e-mails van je webmailaccount voortaan weergegeven in Yahoo Mail.

Door het volgen van de bovenstaande stappen kun je jouw webmailaccount koppelen aan Yahoo Mail. Dit zorgt ervoor dat je al je e-mails op één plek kunt beheren en dat je niet langer verschillende e-mailclients hoeft te gebruiken om toegang te krijgen tot je e-mails. Houd er rekening mee dat de instellingen voor het koppelen van webmailaccounts kunnen verschillen per provider, dus zorg ervoor dat je de specifieke instructies voor jouw provider volgt.

We hopen dat deze blogpost je heeft geholpen bij het koppelen van jouw webmail aan Yahoo Mail! Mocht je toch nog vragen hebben, maak je dan geen zorgen: je kunt altijd contact opnemen met de klantenservice van Yahoo, je webmailprovider benaderen, of ons een berichtje sturen.

Website bouwen uitbesteden?

Denk je na het lezen van dit artikel: nee, ik heb eigenlijk helemaal geen zin om dit allemaal zelf te doen? Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je website door ons te laten bouwen. Op deze manier krijg je niet alleen een op maat gemaakte, gebruiksvriendelijke website die je klanten direct laat zien waarom ze bij jou moeten zijn – maar wij nemen ook al het gedoe rondom de hosting uit handen. Zo houd jij meer tijd over om je te focussen op je klanten. Bekijk onze diensten op het gebied van web development.

Lees ook over

Deel het op je socials

Daphne Striekwold - Copywriter Bridge Marketing | blogs & webpages, social media, email marketing

Eerst een kopje koffie?

Elke onderneming is anders en dit vraagt om een unieke en persoonlijke benadering. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Uiteraard is een gesprek gratis en vrijblijvend!

Eerst een kopje koffie?

Elke onderneming is anders en dit vraagt om een unieke en persoonlijke benadering. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Uiteraard is een gesprek gratis en vrijblijvend!
Let's get in touch

Waar kunnen wij je bij helpen?

Wil je meer informatie ontvangen over onze diensten, heb je een vraag of opmerking over onze content, of lijkt het je gewoon ontzettend gezellig om met ons in contact te komen? Vul dan het onderstaande formulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
Bridge Marketing logo Monochrome on Transparent
Building your brand on what makes you stand out.
Google reviews 4.8 / 5
(+31)620148356
info@bridge-marketing.nl
Volg ons op
© 2024 Bridge Marketing. All rights reserved.

Waar kunnen we je mee helpen?Plan een strategiegesprek