Home » Helpdesks » Hoe koppel ik mijn zakelijke e-mailadres aan ProtonMail?

Hoe koppel ik mijn zakelijke e-mailadres aan ProtonMail?

Één van de eerste uitdagingen waar je als startende ondernemer mee te maken krijgt, is het bouwen van je website. Een professionele, gebruiksvriendelijke website zorgt voor een betrouwbare uitstraling en maakt het makkelijk voor je klanten om in één oogopslag te zien waarvoor ze bij jou moeten zijn. Als je voor het eerst aan de slag gaat met het bouwen van een website in WordPress, kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Veel mensen schieten al in de stress bij woorden als cPanel, interface of plug-in. In dit geval kun je rustig ademhalen, want wij leiden je er stap voor stap doorheen!

ProtonMail is een veilige e-maildienst die gericht is op privacy en beveiliging. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om hun e-mails op één plek te beheren en te versleutelen, zodat ze veilig zijn tegen nieuwsgierige blikken. Als je je zakelijke webmail (@jouwdomeinnaam.nl) wilt koppelen aan ProtonMail, zodat je al je e-mails op één plek kunt beheren, volg dan onderstaande stappen. Tip: wil je je zakelijke webmail koppelen aan Gmail, Outlook, Zoho Mail of Yahoo? Bekijk dan onze andere handleidingen.

Stap 1. Maak een ProtonMail account aan

Als je nog geen ProtonMail account hebt, gaan we er eerst één aanmaken. Ga naar de website van ProtonMail (www.protonmail.com) en volg de instructies om een account aan te maken. ProtonMail biedt zowel gratis als betaalde abonnementen aan, afhankelijk van je behoeften.

Stap 2. Ga naar de instellingen van ProtonMail

Log in op je ProtonMail-account en ga naar de instellingen door op het tandwielicoon in de rechterbovenhoek te klikken.

Stap 3. Ga naar ‘importeren’

In het instellingenmenu klik je op ‘importeren’ en vervolgens op ‘e-mailaccounts importeren’.

Stap 4. Voer de gegevens van je webmail in

Voer het e-mailadres van jouw webmailaccount in het veld ‘e-mailadres’ in en kies de optie ‘IMAP’ of ‘POP3’, afhankelijk van de instellingen die jouw webmailprovider ondersteunt. Voer vervolgens de inkomende en uitgaande serverinstellingen in die je van jouw webmailprovider hebt ontvangen. Als je niet weet wat de serverinstellingen te vinden zijn, kun je deze opzoeken op de website van je webmailprovider of contact opnemen met hun klantenservice.

Stap 5. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van je webmailaccount in

Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in van je webmailaccount in de daarvoor bestemde velden. Klik op ‘volgende’.

Stap 6. Kies de gewenste importinstellingen

Selecteer de gewenste importinstellingen voor je mail. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om al je e-mails te importeren of alleen e-mails van de afgelopen weken. De geselecteerde mails zullen vervolgens worden meegenomen naar je ProtonMail mailbox. Klik op ‘start importeren’.

Stap 7. Voltooi de import

ProtonMail zal nu beginnen met het importeren van de e-mails van je webmailaccount. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van het aantal e-mails dat geïmporteerd moet worden.

Stap 8. Controleer of de import is voltooid

Wanneer de import is voltooid, worden de geïmporteerde e-mails weergegeven in je ProtonMail-account. Controleer of alles correct is geïmporteerd en of je e-mails nu beschikbaar zijn in je ProtonMail-account.

Het koppelen van je webmailaccount aan Protonmail kan een tijdbesparende functie zijn, omdat je meerdere accounts kunt beheren vanuit één programma dat zeer veilig is. Door het volgen van de bovenstaande stappen kun je jouw webmailaccount koppelen aan ProtonMail. Weet je niet zeker welke instellingen op jou van toepassing zijn? Neem dan contact op met de klantenservice van ProtonMail of jouw webmailprovider. Uiteraard mag je ons ook een berichtje sturen als je er niet uitkomt, dan helpen wij je graag verder!

Website bouwen uitbesteden?

Denk je na het lezen van dit artikel: nee, ik heb eigenlijk helemaal geen zin om dit allemaal zelf te doen? Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je website door ons te laten bouwen. Op deze manier krijg je niet alleen een op maat gemaakte, gebruiksvriendelijke website die je klanten direct laat zien waarom ze bij jou moeten zijn – maar wij nemen ook al het gedoe rondom de hosting uit handen. Zo houd jij meer tijd over om je te focussen op je klanten. Bekijk onze diensten op het gebied van web development.

Lees ook over

Deel het op je socials

Daphne Striekwold - Copywriter Bridge Marketing | blogs & webpages, social media, email marketing

Eerst een kopje koffie?

Elke onderneming is anders en dit vraagt om een unieke en persoonlijke benadering. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Uiteraard is een gesprek gratis en vrijblijvend!

Eerst een kopje koffie?

Elke onderneming is anders en dit vraagt om een unieke en persoonlijke benadering. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Uiteraard is een gesprek gratis en vrijblijvend!
Let's get in touch

Waar kunnen wij je bij helpen?

Wil je meer informatie ontvangen over onze diensten, heb je een vraag of opmerking over onze content, of lijkt het je gewoon ontzettend gezellig om met ons in contact te komen? Vul dan het onderstaande formulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
Bridge Marketing logo Monochrome on Transparent
Building your brand on what makes you stand out.
Google reviews 4.8 / 5
(+31)620148356
info@bridge-marketing.nl
Volg ons op
© 2024 Bridge Marketing. All rights reserved.

Waar kunnen we je mee helpen?Plan een strategiegesprek