Home » Helpdesks » Hoe installeer ik WordPress op Plesk hosting control?

Hoe installeer ik WordPress op Plesk hosting control?

Één van de eerste uitdagingen waar je als startende ondernemer mee te maken krijgt, is het bouwen van je website. Een professionele, gebruiksvriendelijke website zorgt voor een betrouwbare uitstraling en maakt het makkelijk voor je klanten om in één oogopslag te zien waarvoor ze bij jou moeten zijn. Als je voor het eerst aan de slag gaat met het bouwen van een website in WordPress, kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Veel mensen schieten al in de stress bij woorden als cPanel, interface of plug-in. In dit geval kun je rustig ademhalen, want wij leiden je er stap voor stap doorheen!

Eerder deelden we al handleidingen om WordPress te installeren op hosting control panels DirectAdmin en cPanel. Een andere optie is Plesk, een goede keuze als je hetzelfde control panel voor meerdere servers wilt gebruiken. Het control panel van Plesk heeft aparte licenties voor 10-30 websites, wat maakt dat dit een betaalbare optie is als je slechts één of meerdere websites beheert.

Het installeren van WordPress op Plesk kan worden gedaan met behulp van de ingebouwde ‘Application Installer’ tool. Hieronder vind je een stapsgewijze handleiding voor het installeren van WordPress op Plesk met Application Installer.

  1. Log in op je Plesk account. Je kunt hiervoor inloggen op je webhostingaccount en navigeren naar de Plesk beheerpagina.
  2. Klik op ‘Applications’ in het linkermenu.
  3. Zoek naar de optie ‘WordPress’ en klik op de ‘Install’ knop.
  4. Vul de benodigde informatie in, zoals de gewenste domeinnaam, de beheerdersgebruikersnaam en het wachtwoord.
  5. Selecteer de gewenste taal, thema en plugin opties voor je WordPress installatie.
  6. Klik op de ‘Install’ knop om de installatie te starten.
  7. Wacht tot de installatie is voltooid. Zodra de installatie is voltooid, krijg je een melding met de details van uw WordPress installatie.
  8. Je kunt nu inloggen op je WordPress beheerdersdashboard en je website aanpassen.

Dat is het! je hebt nu succesvol WordPress geïnstalleerd op je Plesk-account. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Wij helpen je graag verder als je contact met ons opneemt.

Website bouwen uitbesteden?

Denk je na het lezen van dit artikel: nee, ik heb eigenlijk helemaal geen zin om dit allemaal zelf te doen? Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je website door ons te laten bouwen. Op deze manier krijg je niet alleen een op maat gemaakte, gebruiksvriendelijke website die je klanten direct laat zien waarom ze bij jou moeten zijn – maar wij nemen ook al het gedoe rondom de hosting uit handen. Zo houd jij meer tijd over om je te focussen op je klanten. Bekijk onze diensten op het gebied van web development.

Lees ook over

Deel het op je socials

Daphne Striekwold - Copywriter Bridge Marketing | blogs & webpages, social media, email marketing

Eerst een kopje koffie?

Elke onderneming is anders en dit vraagt om een unieke en persoonlijke benadering. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Uiteraard is een gesprek gratis en vrijblijvend!

Eerst een kopje koffie?

Elke onderneming is anders en dit vraagt om een unieke en persoonlijke benadering. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Uiteraard is een gesprek gratis en vrijblijvend!
Let's get in touch

Waar kunnen wij je bij helpen?

Wil je meer informatie ontvangen over onze diensten, heb je een vraag of opmerking over onze content, of lijkt het je gewoon ontzettend gezellig om met ons in contact te komen? Vul dan het onderstaande formulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
Bridge Marketing logo Monochrome on Transparent
Building your brand on what makes you stand out.
Google reviews 4.8 / 5
(+31)620148356
info@bridge-marketing.nl
Volg ons op
© 2024 Bridge Marketing. All rights reserved.

Waar kunnen we je mee helpen?Plan een strategiegesprek