Home » Helpdesks » Hoe installeer ik WordPress op het cPanel?

Hoe installeer ik WordPress op het cPanel?

Één van de eerste uitdagingen waar je als startende ondernemer mee te maken krijgt, is het bouwen van je website. Een professionele, gebruiksvriendelijke website zorgt voor een betrouwbare uitstraling en maakt het makkelijk voor je klanten om in één oogopslag te zien waarvoor ze bij jou moeten zijn. Misschien klinkt het installeren van WordPress als een enorm ingewikkeld verhaal. In dit geval kun je rustig ademhalen, want wij leiden je er stap voor stap doorheen.

WordPress is één van de meest gebruikte programma’s om een website in te bouwen, dankzij de gebruiksvriendelijkheid en de vele mogelijkheden. Om WordPress te installeren, maak je gebruik van het cPanel. cPanel is een laagdrempelig programma om je webhostingsaccounts te beheren, en is daarom een handige keuze voor je eerste WordPress website of blog. Met cPanel kun je als website-eigenaar je WordPress website beheren.

Het beheren van domeinnamen, databaseverbindingen en e-mailaccounts zijn enkele van de verschillende toepassingen van cPanel. Bovendien kunnen eigenaren van WordPress sites alle bovengenoemde en andere aspecten van hun WordPress website beheren zonder enige technische kennis. Mocht je nu denken: okay, fijn, maar ik heb überhaupt nog nooit van het woord cPanel gehoord? Geen zorgen, wij leiden je er stap voor stap doorheen in deze handleiding!

Wat is het cPanel?

cPanel is de naam van het hosting controlepaneel dat o.a. gebruikt wordt door Name Hero, Godaddy, Hostinger en vellen andere. We hebben ook een handleiding DirectAdmin beschikbaar.

  1. Log in op cPanel. Dit kun je doen door naar https://jouwdomeinnaam.nl/cpanel te gaan en in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord, of ga via de knop cpanel in het Dashboard van bijvoorbeeld NameHero of een andere provider.
  2. Zoek naar de optie ‘Softaculous Apps Installer’. Deze optie zou je moeten vinden onder het kopje ‘Software’ onder aan de pagina Klik erop.
  3. Zoek naar ‘WordPress’ en klik erop. Dit zou onder het kopje ‘Top Scripts’ moeten staan.
  4. Klik op de knop ‘Install Now’ om de installatie te starten.
  5. Vul de gegevens in voor je WordPress installatie, zoals de taal en de map waarin WordPress geïnstalleerd moet worden. Klik op de knop ‘Install’ als je klaar bent.
  6. Wacht tot de installatie is voltooid. Dit duurt meestal slechts enkele minuten.
  7. Nadat de installatie is voltooid, kun je inloggen op je WordPress-dashboard via de URL https://jouwdomeinnaam.nl/wp-admin.
  8. Log in met de gegevens die je tijdens de installatie hebt opgegeven.

Gefeliciteerd, je hebt WordPress succesvol geïnstalleerd op je cPanel!

We hopen dat deze handleiding en tips je hebben geholpen om WordPress te installeren op het cPanel en dat je nu beter begrijpt hoe je dit proces werkt in de toekomst. Veel succes met je website!

Lees ook over

Deel het op je socials

Daphne Striekwold - Copywriter Bridge Marketing | blogs & webpages, social media, email marketing

Eerst een kopje koffie?

Elke onderneming is anders en dit vraagt om een unieke en persoonlijke benadering. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Uiteraard is een gesprek gratis en vrijblijvend!

Eerst een kopje koffie?

Elke onderneming is anders en dit vraagt om een unieke en persoonlijke benadering. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Uiteraard is een gesprek gratis en vrijblijvend!
Let's get in touch

Waar kunnen wij je bij helpen?

Wil je meer informatie ontvangen over onze diensten, heb je een vraag of opmerking over onze content, of lijkt het je gewoon ontzettend gezellig om met ons in contact te komen? Vul dan het onderstaande formulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
Bridge Marketing logo Monochrome on Transparent
Building your brand on what makes you stand out.
Google reviews 4.8 / 5
(+31)620148356
info@bridge-marketing.nl
Volg ons op
© 2024 Bridge Marketing. All rights reserved.

Waar kunnen we je mee helpen?Plan een strategiegesprek