Home » Helpdesks » Hoe installeer ik WordPress op DirectAdmin? (2 methodes!)

Hoe installeer ik WordPress op DirectAdmin? (2 methodes!)

Één van de eerste uitdagingen waar je als startende ondernemer mee te maken krijgt, is het bouwen van je website. Een professionele, gebruiksvriendelijke website zorgt voor een betrouwbare uitstraling en maakt het makkelijk voor je klanten om in één oogopslag te zien waarvoor ze bij jou moeten zijn. Als je voor het eerst aan de slag gaat met het bouwen van een website in WordPress, kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Veel mensen schieten al in de stress bij woorden als cPanel, interface of plug-in. In dit geval kun je rustig ademhalen, want wij leiden je er stap voor stap doorheen!

In onze eerdere artikelen hebben we al uitgelegd wat een hosting controle panel is en uit welke controle panels je kunt kiezen. Ben je op zoek naar een gemakkelijke manier om WordPress op DirectAdmin te installeren? DirectAdmin staat erom bekend één van de meest gebruiksvriendelijke control panels te zijn. De grootste uitdaging bij het werken met DirectAdmin is het installeren van WordPress op dit control panel.

Er zijn twee manieren om WordPress te installeren op DirectAdmin: met behulp van webapplicatie installatieprogramma’s zoals Installatron, of handmatig. Soms maken gebruikers fouten in de installatie van DirectAdmin door het verkeerd doorlopen van de stappen. Daarom leggen wij beide methodes stap voor stap uit in dit artikel.

Methode 1. WordPress installeren op DirectAdmin met behulp van Installatron

Het installeren van WordPress op DirectAdmin kan met één klik worden gedaan met behulp van Installatron, de ingebouwde tool van DirectAdmin. Hieronder vind je een stapsgewijze handleiding voor het installeren van WordPress op DirectAdmin met Installatron:

 1. Log in op je DirectAdmin-account. Je kunt hiervoor inloggen op je webhostingaccount en navigeren naar de DirectAdmin-beheerpagina.
 2. Zoek naar de optie ‘Installatron Applications Installer’ en klik erop.
 3. Zoek in de lijst met beschikbare applicaties naar WordPress en klik op de ‘Install This Application’ knop.
 4. Vul de benodigde informatie in, zoals de gewenste installatiemap, de beheerdersgebruikersnaam en het wachtwoord.
 5. Selecteer de gewenste taal, het gewenste thema en de gewenste plug-in-opties voor je WordPress installatie.
 6. Klik op de ‘Install’ knop om de installatie te starten.
 7. Wacht tot de installatie is voltooid. Zodra de installatie is voltooid, krijg je een melding met de details van uw WordPress installatie.
 8. Je kunt nu inloggen op je WordPress beheerdersdashboard en je website aanpassen.

Dat is het! Na het doorlopen van deze stappen heb je WordPress geïnstalleerd op je DirectAdmin-account.

Methode 2: handmatige installatie van WordPress op DirectAdmin

De tweede optie is om WordPress handmatig te installeren op het control panel. Dit is iets ingewikkelder en het wordt dan ook aangeraden om enige kennis te hebben van FTP en MySQL. Heb je deze kennis – of heb je de kennis niet, maar lijkt het je gewoon een flex om WordPress handmatig te installeren – dan zijn de stappen als volgt:

 1. Download eerst WordPress van de officiële website (https://nl.wordpress.org/download/) en sla het .zip bestand op op je computer.
 2. Log vervolgens in op je DirectAdmin account.
 3. Selecteer uit de lijst bestanden het domein waarop je WordPress wilt installeren. Hier selecteer je de map public_html.
 4. Upload vervolgens het WordPress .zip-bestand. Hiervoor selecteer je de optie om bestanden naar de huidige map te uploaden. Selecteer het gewenste bestand en klik op de optie ‘bestanden uploaden’. Klik vervolgens op de optie ‘ga terug’.
 5. Pak in de pubilc_html het WordPress zip-bestand uit.
 6. Navigeer omhoog in het uit WordPress geëxtraheerde bestand. Selecteer hiervoor ‘toevoegen aan klembord’, gevolgd door ‘een niveau omhoog’. Vervolgens klik je op de optie ‘move clipboard files here’ en verwijder je het zip-bestand.
 7. Nu is WordPress succesvol geïnstalleerd als alles goed is gegaan.

De volgende stap is het opzetten van WordPress. Hiervoor ga je via de browser naar de WordPress-site en voer je alle vereiste gegevens in, bijvoorbeeld de databasegegevens. Een uitgebreidere toelichting over het opzetten van WordPress vind je hier. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op.

Website bouwen uitbesteden?

Denk je na het lezen van dit artikel: nee, ik heb eigenlijk helemaal geen zin om dit allemaal zelf te doen? Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je website door ons te laten bouwen. Op deze manier krijg je niet alleen een op maat gemaakte, gebruiksvriendelijke website die je klanten direct laat zien waarom ze bij jou moeten zijn – maar wij nemen ook al het gedoe rondom de hosting uit handen. Zo houd jij meer tijd over om je te focussen op je klanten. Bekijk onze diensten op het gebied van web development.

Lees ook over

Deel het op je socials

Daphne Striekwold - Copywriter Bridge Marketing | blogs & webpages, social media, email marketing

Eerst een kopje koffie?

Elke onderneming is anders en dit vraagt om een unieke en persoonlijke benadering. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Uiteraard is een gesprek gratis en vrijblijvend!

Eerst een kopje koffie?

Elke onderneming is anders en dit vraagt om een unieke en persoonlijke benadering. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Uiteraard is een gesprek gratis en vrijblijvend!
Let's get in touch

Waar kunnen wij je bij helpen?

Wil je meer informatie ontvangen over onze diensten, heb je een vraag of opmerking over onze content, of lijkt het je gewoon ontzettend gezellig om met ons in contact te komen? Vul dan het onderstaande formulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
Bridge Marketing logo Monochrome on Transparent
Building your brand on what makes you stand out.
Google reviews 4.8 / 5
(+31)620148356
info@bridge-marketing.nl
Volg ons op
© 2024 Bridge Marketing. All rights reserved.

Waar kunnen we je mee helpen?Plan een strategiegesprek