Home » Helpdesks » Hoe voeg ik een nieuwe gebruiker toe in WordPress?

Hoe voeg ik een nieuwe gebruiker toe in WordPress?

Één van de eerste uitdagingen waar je als startende ondernemer mee te maken krijgt, is het bouwen van je website. Een professionele, gebruiksvriendelijke website zorgt voor een betrouwbare uitstraling en maakt het makkelijk voor je klanten om in één oogopslag te zien waarvoor ze bij jou moeten zijn. Als je voor het eerst aan de slag gaat met het bouwen van een website in WordPress, kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Veel mensen schieten al in de stress bij woorden als cPanel, interface of plug-in. In dit geval kun je rustig ademhalen, want wij leiden je er stap voor stap doorheen!

Als je met meerdere mensen samenwerkt voor een project, kan het handig zijn om deze mensen ook toegang te geven tot je website. Gewoon je eigen inlog gegeven kan, maar is niet aan te raden omdat dit niet echt veilig is.

Wanneer je iemand een eigen gebruikersaccount geeft, kun je namelijk ook precies instellen welke rechten ze krijgen en dus wat ze wel en niet mogen doen. Best handig, want niet iedereen hoeft bijvoorbeeld de mogelijkheid te hebben je plugins of thema te beheren.

Een gebruiker aanmaken in WordPress

 • Allereerst moet je als beheerder van je website inloggen. Meestal kan dit via jouwwebsite.nl/wp-admin.
 • Wanneer je bent ingelogd in je website beland je op het ‘dashboard’.
 • In het linker menu vind je een knop ‘gebruikers’, klik hier op om naar het gebruikersoverzicht te gaan.

 • Als je in het overzicht kijkt, zie je je eigen account en eventuele andere gebruikers die al eerder zijn toegevoegd.
 • Om een nieuwe gebruiker toe te voegen, klik je bovenaan op ‘nieuwe toevoegen’.
 • Een nieuwe pagina verschijnt, waarbij je een hoop gegevens voor deze nieuwe gebruiker kan invoeren. Hier zijn er twee verplicht, namelijk de gebruikersnaam en email.
 • Zorg dat je een duidelijke gebruikersnaam kiest, bijvoorbeeld een combinatie van voor- en achternaam, bedrijfsnaam of iets anders herkenbaars.
 • Dubbel check bij het invoeren van de e-mail of je het juiste mailadres hebt ingevoerd. Doe je dit niet en is het een fout mailadres, dan krijgt de persoon die je wilt toevoegen geen email om zijn wachtwoord in te stellen. (Doe je het wel verkeerd, geen ramp, je kunt het later nog aanpassen!) Wanneer je verder naar beneden kijkt, zie je het wachtwoordveld staan. WordPress vult hier standaard al een complex wachtwoord voor je in, dus deze kun je laten staan.
 • Als je het vinkje voor Gebruikersmelding versturen hebt aangevinkt, krijgt de persoon die je wilt toevoegen een email met een verzoek het wachtwoord in te stellen. Hiermee wordt het wachtwoord dat je voor je ziet dus vervangen.
 • Zet je dit vinkje uit, dan moet je ervoor zorgen dat je de nieuwe gebruiker zelf de inloggegevens stuurt.
 • Vervolgens kun je een gebruikersrol kiezen. Welke je kiest is afhankelijk van wat je gebruiker moet doen op de website.
 • WordPress nieuwe gebruiker aanmaken
 • Alles ingevuld, top! Klik onderaan de pagina op ‘nieuwe gebruiker toevoegen om het account aan te maken.

Het is nu gelukt om een nieuwe gebruiker aan te maken op je website. Veel succes met het project! Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op.

Website bouwen uitbesteden?

Denk je na het lezen van dit artikel: nee, ik heb eigenlijk helemaal geen zin om dit allemaal zelf te doen? Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je website door ons te laten bouwen. Op deze manier krijg je niet alleen een op maat gemaakte, gebruiksvriendelijke website die je klanten direct laat zien waarom ze bij jou moeten zijn – maar wij nemen ook al het gedoe rondom de hosting uit handen. Zo houd jij meer tijd over om je te focussen op je klanten. Bekijk onze diensten op het gebied van web development.

Lees ook over

Deel het op je socials

Daphne Striekwold - Copywriter Bridge Marketing | blogs & webpages, social media, email marketing

Eerst een kopje koffie?

Elke onderneming is anders en dit vraagt om een unieke en persoonlijke benadering. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Uiteraard is een gesprek gratis en vrijblijvend!

Eerst een kopje koffie?

Elke onderneming is anders en dit vraagt om een unieke en persoonlijke benadering. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Uiteraard is een gesprek gratis en vrijblijvend!
Let's get in touch

Waar kunnen wij je bij helpen?

Wil je meer informatie ontvangen over onze diensten, heb je een vraag of opmerking over onze content, of lijkt het je gewoon ontzettend gezellig om met ons in contact te komen? Vul dan het onderstaande formulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
Bridge Marketing logo Monochrome on Transparent
Building your brand on what makes you stand out.
Google reviews 4.8 / 5
(+31)620148356
info@bridge-marketing.nl
Volg ons op
© 2024 Bridge Marketing. All rights reserved.

Waar kunnen we je mee helpen?Plan een strategiegesprek