Home » Helpdesks » Aan de slag met WordPress

Aan de slag met WordPress

Één van de eerste uitdagingen waar je als startende ondernemer mee te maken krijgt, is het bouwen van je website. Een professionele, gebruiksvriendelijke website zorgt voor een betrouwbare uitstraling en maakt het makkelijk voor je klanten om in één oogopslag te zien waarvoor ze bij jou moeten zijn. Als je voor het eerst aan de slag gaat met het bouwen van een website in WordPress, kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Veel mensen schieten al in de stress bij woorden als cPanel, interface of plug-in. In dit geval kun je rustig ademhalen, want wij leiden je er stap voor stap doorheen!

In het vorige artikel hebben we je de basis uitgelegd van het inrichten van je website in WordPress. Nu gaan we dieper in op de verschillende functionaliteiten die het platform biedt.

WordPress is een populair content management systeem (CMS) waarmee je gemakkelijk een website kunt maken en beheren. Met WordPress kun je pagina’s en berichten maken, thema’s en plugins installeren om de functionaliteit en het uiterlijk van jouw website aan te passen, widgets toevoegen en gebruikers en instellingen beheren.

Het Dashboard

Het WordPress dashboard is het eerste wat je ziet als je inlogt in WordPress – niet te missen dus. Dit is de centrale hub waar je alle aspecten van je website kunt beheren. Aan de linkerkant van het dashboard vind je een menu met verschillende opties, waaronder berichten, pagina’s, media, instellingen en meer.

Zoals we al eerder uitlegden, maakt WordPress onderscheid tussen pagina’s en berichten. Om een nieuwe pagina aan te maken, ga je naar ‘pagina’s’ in het dashboardmenu en klik op ‘nieuwe toevoegen’. Om een nieuw bericht of blogitem toe te voegen, kies je ‘berichten’ in het dashboardmenu en vervolgens ‘nieuwe toevoegen’. Je kunt je nieuwe pagina of bericht vormgeven met behulp van de editor, ingericht als op een tekstverwerker. Voeg tekst, afbeeldingen, video’s en meer toe. Klik op ‘publiceren’ om de pagina of het bericht live te zetten en met de wereld te delen!

Thema’s en plug-ins

WordPress biedt een grote verscheidenheid aan thema’s en plugins om de functionaliteit en het uiterlijk van jouw website te verbeteren. Ga naar ‘weergave’ in het dashboardmenu en klik op ‘thema’s’ om nieuwe thema’s te zoeken en te installeren. Ga naar ‘plugins’ om nieuwe functionaliteit toe te voegen.

Wat zijn widgets?

Widgets zijn kleine functionaliteiten die je aan jouw website kunt toevoegen, zoals een zoekbalk, een lijst met recente berichten of social media-knoppen. Je kunt widgets toevoegen aan jouw website door naar ‘weergave’ te gaan en op ‘widgets’ te klikken.

Je WordPress menu

Je kunt aangepaste menu’s maken in WordPress om de navigatie van jouw website te verbeteren. Ga naar ‘weergave’ en klik op ‘menu’s’ om menu’s te creëren en te bewerken.

Hoe voeg ik een gebruiker toe?

Je kunt nieuwe gebruikers toevoegen en hun rollen beheren in WordPress. Ga naar ‘gebruikers’ in het dashboardmenu om gebruikers te beheren. Voor een meer gedetailleerde instructie over het toevoegen van nieuwe gebruikers, verwijzen we je graag naar de gebruikershandleiding.

Je kunt ook de algemene instellingen van je website beheren, zoals titel en beschrijving, taal, tijdzone en meer. Ga naar ‘instellingen’ om deze aan te passen.

Dit is een korte introductie van de meest gebruikte functionaliteiten van WordPress, maar het programma biedt nog veel meer mogelijkheden. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stuur ons een berichtje, we helpen je graag verder!

Website bouwen uitbesteden?

Denk je na het lezen van dit artikel: nee, ik heb eigenlijk helemaal geen zin om dit allemaal zelf te doen? Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je website door ons te laten bouwen. Op deze manier krijg je niet alleen een op maat gemaakte, gebruiksvriendelijke website die je klanten direct laat zien waarom ze bij jou moeten zijn – maar wij nemen ook al het gedoe rondom de hosting uit handen. Zo houd jij meer tijd over om je te focussen op je klanten. Bekijk onze diensten op het gebied van web development.

Lees ook over

Deel het op je socials

Daphne Striekwold - Copywriter Bridge Marketing | blogs & webpages, social media, email marketing

Eerst een kopje koffie?

Elke onderneming is anders en dit vraagt om een unieke en persoonlijke benadering. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Uiteraard is een gesprek gratis en vrijblijvend!

Eerst een kopje koffie?

Elke onderneming is anders en dit vraagt om een unieke en persoonlijke benadering. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Uiteraard is een gesprek gratis en vrijblijvend!
Let's get in touch

Waar kunnen wij je bij helpen?

Wil je meer informatie ontvangen over onze diensten, heb je een vraag of opmerking over onze content, of lijkt het je gewoon ontzettend gezellig om met ons in contact te komen? Vul dan het onderstaande formulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
Bridge Marketing logo Monochrome on Transparent
Building your brand on what makes you stand out.
Google reviews 4.8 / 5
(+31)620148356
info@bridge-marketing.nl
Volg ons op
© 2024 Bridge Marketing. All rights reserved.

Waar kunnen we je mee helpen?Plan een strategiegesprek